Zeci de activități și evenimente au fost pregătite în colaborare cu instituții partenere, organizații non-guvernamentale și voluntari. Astfel, copiii au acces la programe educative, recreative și distractive, iar părinții pot fi siguri că cei mici își petrec vacanța într-un mediu sigur, învățând prin joacă și descoperind lucruri noi.
„Ne amintim cu toții bucuria vacanțelor, excursiile, activitățile diverse împreună cu familia extinsă sau în comunitate, dar pentru mulți copii care provin din medii vulnerabile sunt lucruri greu de imaginat. Aceste amintiri prețioase nu trebuie să fie frânte de bariere sociale.
Continuarea activităților pe perioada vacanței este modul nostru de a fi consecvenți în misiunea de a susține fiecare copil, oferindu-i un spațiu sigur și prietenos, unde poate explora, învăța și se poate dezvolta armonios, indiferent de contextul familial sau social. Ne dorim ca vacanța să fie un timp al bucuriei, dar și al creșterii, în care fiecare copil să fie sprijinit, valorizat și încurajat să își descopere pasiunile”, a declarat Emese Eszteró, director general DASMT.
Activități diverse și personal specializat
Programele derulate în centrele de zi urmăresc să stimuleze creativitatea, cooperarea și încrederea în sine, contribuind astfel la prevenirea riscului de excluziune socială.
La Centrul de Zi Kuncz, copiii vor participa la sesiuni interactive și jocuri educative adaptate vârstei și nevoilor lor, abordând teme variate precum agricultură, legume și fructe, invenții, sănătate, artă și muzică, științe prin joc. Copiii vor avea parte și de concursuri și activități sportive.
Profesorii, artiștii, educatorii, asistenții sociali și medicali, împreună cu parteneri locali specializați în domenii precum robotică, literatură și arte creative, vor susține desfășurarea acestor activități.
La Centrul de Zi „Sfântul Nicolae”, copiii se vor bucura de tir cu arcul, jocuri de echipă, plimbări cu vaporul pe Bega, ieșiri în parcuri și zone de agrement, precum și vizionări de filme la cinema. De asemenea, vor participa la ateliere de robotică, în cadrul cărora vor învăța prin joc și tehnologie.
Un alt punct important este promovarea alimentației sănătoase prin activități practice și informative. Pentru a încuraja socializarea și bucuria împărtășită, zilele de naștere ale copiilor vor fi sărbătorite în comun, creând amintiri deosebite.
La Centrul pentru Copii cu Dizabilități „Podul Lung”, clubul de vacanță include activități variate: zile la piscină, picnicuri în parcuri, plimbări în Parcul Buziaș, vizite la ferme de animale și la crescătorii de albine, participări la cluburi sportive, teatru de păpuși și plimbări cu vaporul pe Bega. De asemenea, este pregătit și Festivalul Podul Lung, care va aduce numeroși invitați și activități speciale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!